Home » Gîtes de Choquenée

Gîtes de Choquenée

Stoer rijst de ‘Relais de Poste’ van Choquenée op in het Ardennese heuvelland. In dit grote en imposante gebouw wisselden in vroeger tijden de koetsiers hun paarden. Tegenwoordig is deze oude pleisterplaats een uitstekend verzorgde en van eigentijdse gemakken voorziene groepsaccommodatie.

Het gebouw is eigentijds gerenoveerd, maar met behoud van de bijzondere sfeer. Alle ruimtes zijn royaal bemeten en gerieflijk en praktisch ingericht. Aan de achterkant van het huis opent een glazen pui naar een groot terras met uitzicht op de bosrand. De uitbouw aan de voorkant, met hoge ramen aan drie zijden, was vroeger het koetshuis, maar is nu ingericht als groot en licht atelier. De gastenkamers beschikken allemaal over een eigen badkamer en deels over een eigen toilet. Twee extra grote kamers hebben aangrenzend een mooi privéterras.

Aan inspiratie geen gebrek

Het huis ligt vrij, maar grenst aan het erf van een levendig boerenbedrijf met stallen, schuren en bijgebouwen. Daar is altijd wat te zien en te beleven. Koeien en kalfjes, paarden en ezels in de wei en scharrelende kippen in de tuin – aan inspiratie voor je schilderwerk is hier nooit gebrek. De boer en boerin vinden het leuk als er op hun bedrijf geschilderd wordt en nodigen iedereen van harte uit om vrij rond te kijken en het boerenleven van dichtbij mee te maken.

Open, groen en heuvelachtig

Het landschap rond Gîtes de Choquenée is open, groen en heuvelachtig, met veel afwisseling tussen bossen en velden. Behalve schilderen kun je hier ook heerlijk wandelen, dus neem ook je wandelschoenen mee. Het dichtstbijzijnde stadje is het charmante Ciney. De bekende stad Dinant ligt op ca tien kilometer afstand.