Home » Programma schilderweek

Programma schilderweek

P1090535

Een La Touche schilderweek is een leuke uitdaging voor iedereen die van tekenen en schilderen houdt. Het maakt niet uit of je als beginner je eerste penseelstreken zet, of als ervaren schilder op zoek gaat naar de volgende stap in je ontwikkeling. Je programma is ‘op maat’ en dat betekent dat er rekening wordt gehouden met jouw leerdoelen, ambities en persoonlijke wensen. Wie een programma met structuur en persoonlijke aanwijzingen nodig heeft, mag dat verwachten. Maar werk je liever zelfstandig, dan krijg je daarvoor alle ruimte.

Het lesprogramma omvat vijf dagen. Er is professionele begeleiding van 9.30 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, behalve op dinsdagmiddag. De dag begint altijd met een korte Power Point presentatie, waarin een schilderkunstig thema wordt belicht, stijlen en technieken worden behandeld of het werk van bekende of minder bekende kunstenaars wordt besproken. Daarna wordt er gewerkt, aan de hand van een duidelijke opdracht of naar eigen inzicht. Dagelijks is er een gezamenlijke werkbespreking van 12.30 tot 13.00 uur.

Atelier altijd open

Het atelier is ruim en goed ingericht met DSC_0426grote werktafels, enkele schildersezels voor algemeen gebruik en alle noodzakelijke materialen en gereedschappen. Het atelier is altijd open: wie buiten de lesuren wil werken, kan er altijd terecht. Bij goed weer wordt er ook veel buiten gewerkt ‘en plein air’. Het mooie landschap rondom het huis en het schilderachtige boerenerf met allerlei grote en kleine dieren bieden daarvoor volop aanknopingspunten.

Bij voldoende belangstelling is er ’s avonds een korte film over een actuele kunstenaar of een kunsthistorisch onderwerp. Op de leestafel vind je inspirerende boeken en tijdschriften over klassieke en moderne beeldende kunst en allerhande informatie over musea en actuele tentoonstellingen.

Feestelijke ‘vernissage’

dscn0982Een La Touche week wordt altijd afgesloten met een expositie van het tot stand gekomen werk. Bij een feestelijke ‘vernissage’ in het atelier heffen we samen het glas op de bereikte resultaten en krijgen de schilders en hun werk nog even alle aandacht.

Geen verplichtingen

Het bijwonen van lessen en groepsactiviteiten is nooit verplicht. Wie liever iets anders gaat doen, is daar vrij in. Voel je meer voor een excursie in de omgeving? Heb je zin in een lange wandeling, of lekker onderuit met een goed boek op het terras? Dat is helemaal aan jou!