Home » Programma schilderweek » Docent Ad van der Ven

Docent Ad van der Ven

De begeleiding van de schilderweken is in handen van Ad van der Ven. Ad heeft veel ervaring met schildergroepen, want naast zijn werk als zelfstandig beeldend kunstenaar geeft hij al meer dan vijfentwintig jaar les. En al bijna twintig jaar doet hij dat ook regelmatig op inspirerende locaties in binnen- en buitenland.

Ad volgde twee vakopleidingen: Industrial Design aan de Design Academie in Eindhoven en Vrij tekenen en schilderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zijn stijl van lesgeven kenmerkt zich door een goed evenwicht tussen inspireren, stimuleren en uitdagen en een praktische, resultaatgerichte aanpak. Iedere cursist wordt begeleid op zijn of haar eigen niveau, met veel individuele aandacht. Dat maakt een La Touche schilderweek voor iedereen tot een creatieve belevenis.

PowerPoint presentaties

Ad illustreert zijn uitleg graag met Power Point presentaties over kunst en kunstenaars. Daarmee zet hij zijn lessen in een boeiend kunsthistorisch perspectief of in de context van actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst.

Ik hou van lesgeven, het is mooi om te zien hoe mensen leren uitdrukking te geven aan hun persoonlijke manier van kijken en daar plezier aan beleven. Technieken kun je leren, maar pas als je ze ook kunt gebruiken om er iets van jezelf mee tot uitdrukking te brengen, krijgt je werk lading en zeggingskracht. Zo vormt zich je ‘schildershandschrift’, je eigen beeldtaal.