Home » Programma schilderweek » Docent Ad van der Ven

Docent Ad van der Ven

De begeleiding van de schilderweken is in handen van Ad van der Ven. Ad heeft veel ervaring met schildergroepen; naast zijn werk als zelfstandig beeldend kunstenaar geeft hij al meer dan vijfentwintig jaar les. Al bijna twintig jaar doet hij dat ook regelmatig op inspirerende locaties in binnen- en buitenland.

Ad volgde twee vakopleidingen: Industrial Design aan de Design Academie in Eindhoven en Vrij tekenen en schilderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij maakt zijn lessen graag inspirerend en uitdagend, maar blijft altijd praktisch en resultaatgericht. En bij alle ernst  mag er ook altijd een beetje humor bij.

PowerPoint presentaties

Ad illustreert zijn uitleg graag met Power Point presentaties over kunst en bekende en onbekende kunstenaars van vroeger en nu. Daarmee zet hij zijn lessen altijd in een boeiende context van de kunsthistorie of actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst.

Ik hou van lesgeven, het is mooi om te zien hoe mensen leren uitdrukking te geven aan hun persoonlijke manier van kijken. Het gaat er vooral om dat je plezier beleeft aan je inspanningen. Technieken kun je leren, maar pas als je ze ook kunt gebruiken om er iets van jezelf mee tot uitdrukking te brengen, krijgt je werk lading en zeggingskracht. Zo vormt zich je ‘schildershandschrift’, je eigen beeldtaal.