Home » Programma schilderweek » Stijl, techniek en materialen

Stijl, techniek en materialen

DSCb_0293_bewerkt-1Werken met acrylverf staat centraal in ons lesprogramma. Acryl is bij uitstek geschikt voor studiedoeleinden: het mengt goed, droogt snel en is goedkoper dan olieverf. Ook onervaren schilders kunnen er snel mee aan de slag. Maar als je liever olieverf, aquarelverf of pastelkrijt gebruikt, dan kan dat zeker ook. Want jij bepaalt welk materiaal het best bij je past.

Ook de stijl waarin je werkt – figuratief of abstract – kies je zelf. Evenals het onderwerp van je schilderij en de techniek die ene dag dat we niet buiten konden werken. Een stilleven met boeren spullen. Prachtig.waarin je het uitvoert. Veel schilders kiezen het landschap of iets uit de omgeving als inspiratiebron, maar dat is zeker niet verplicht. Misschien wil je liever alleen tekenen, of eens een collagetechniek uitproberen. Dat is prima, de keus is aan jou. En wat je ook kiest, je krijgt er altijd passende aanwijzingen bij.

Schildersuitrusting

We gaan ervan uit dat je zelf je schildersuitrusting meebrengt, met verf in de basiskleuren, penselen, paletmessen en overige gereedschappen. Verder ook acrylpapier en schildersdoeken in meerdere maten. Na je aanmelding ontvang je ruim voor de start van de schilderweek een checklist van door ons aanbevolen materialen.

Als opmaat tot het schilderen wordt er veel getekend met houtskool, krijt of inkt op eenvoudig schetspapier. Deze materialen zijn altijd in ruime mate in het atelier voorhanden en bij de cursusprijs inbegrepen.

Als je nog geen schildersuitrusting bezit en er tegenop ziet om alles in één keer zelf aan te schaffen, kun je ook gebruik maken van onze materialenservice