Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ad en Adrie, op de ene vrije middag.Wij zijn Ad en Adrie van der Ven, al vijfenveertig jaar samen. Ooit begonnen we tegelijk met de opleiding ‘tekenen en schilderen’ aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Ad maakte van de beeldende kunst zijn beroep, maar ik (Adrie) sloeg een andere richting in. Als freelance schrijver en journalist werkte ik voor kranten en tijdschriften. Daarna kwam ik als beleidsadviseur in dienst van de gemeente Dordrecht.  Inmiddels ben ik vrij om te doen wat ik zelf leuk en belangrijk vind.

Toen onze drie kinderen het huis uit waren, ontstond het idee om schilderweken te organiseren in het buitenland. Frankrijk was favoriet, maar het vinden van een geschikte accommodatie bleek niet eenvoudig. We stelden dan ook hoge eisen: een schilderachtige plek, voldoende ruimte en comfort, een goed ingerichte keuken en natuurlijk ook een groot atelier. Liefst vrij gelegen, maar wel in de buurt van de bewoonde wereld. Ja, waar vind je dat?

dsc_0959-1_bewerkt-1Zo begon La Touche

In 2006 kochten goede vrienden een verwaarloosd kasteeltje in de Franse Morvan. Er moest veel geruimd en verbouwd worden, maar dit was een ideale plek. In de zomer van 2007 begonnen we daar met de La Touche schildergroepen. In de jaren daarna keerden we nog vaak naar die mooie streek terug, maar vonden ook onderdak in de Provence, de Vogezen en de Charente Maritieme. Daarnaast ontdekten we dichter bij huis ook mooie accommodaties in de Belgische Ardennen.

Met zorg, aandacht en veel plezier

_bas8251In 2018 organiseren we voor het twaalfde achtereenvolgende jaar onze La Touche schilderweken. Dat doen we nog steeds met zorg, aandacht en veel plezier! Onze taakverdeling is helder: Ad is verantwoordelijk voor het programma, de begeleiding van de schilders en het artistieke niveau en als gastvrouw en ‘chef de cuisine’ zorg ik ervoor dat er iedere dag gezonde en lekkere maaltijden op tafel komen en alles op rolletjes loopt.

De schilderweken brengen veel werk met zich mee. Maar ook veel plezier en voldoening, voor ons en onze gasten. En daar gaat het om!