Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ad en Adrie, op de ene vrije middag.Wij zijn Ad en Adrie van der Ven, al ruim vijfenveertig jaar samen. Ooit begonnen we tegelijk met een opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Ad maakte van de beeldende kunst zijn beroep, maar ik (Adrie) sloeg een andere richting in. Als freelance schrijver en journalist werkte ik voor kranten en tijdschriften. Daarna kwam ik als beleidsadviseur in dienst van de gemeente Dordrecht  Inmiddels ben ik vrij om te doen wat ik zelf leuk en belangrijk vind.

Toen onze drie kinderen het huis uit waren, ontstond het idee om schilderweken te organiseren in het buitenland. Frankrijk was favoriet, maar het vinden van een geschikte accommodatie bleek niet eenvoudig. We stelden dan ook hoge eisen: een schilderachtige plek, voldoende ruimte en comfort, een goed ingerichte keuken en natuurlijk ook een groot atelier. Liefst vrij gelegen, maar wel in de buurt van de bewoonde wereld. Ja, waar vind je dat?

dsc_0959-1_bewerkt-1Zo begon La Touche

In 2006 kochten goede vrienden een verwaarloosd kasteeltje in de Franse Morvan. Er moest veel geruimd en verbouwd worden, maar dit was een ideale plek. In de zomer van 2007 begonnen we daar met de La Touche schildergroepen. In de jaren daarna keerden we nog vaak naar die mooie streek terug, maar vonden ook onderdak in de Provence, de Vogezen en de Charente Maritieme. Daarnaast ontdekten we, dichter bij huis, ook mooie en geschikte accommodaties in de Belgische Ardennen.

Met zorg, aandacht en veel plezier

_bas8251In 2019 organiseren we voor het dertiende  achtereenvolgende jaar onze schilderweken. Nog steeds met zorg, aandacht en veel plezier! De taakverdeling is helder: Ad is verantwoordelijk voor het lesprogramma, de begeleiding van de schilders en het artistieke niveau. En ik zorg er als gastvrouw en ‘chef de cuisine’ voor alles op rolletjes loopt en dat er iedere dag gezonde en lekkere maaltijden op tafel komen.

De schilderweken brengen veel werk met zich mee. Maar ook veel plezier en voldoening, voor ons en onze gasten. En daar gaat het om!