Home » Docent Ad van der Ven » Programma schilderweek

Programma schilderweek

Een La Touche schilderweek is een leuke uitdaging voor iedereen die van tekenen en schilderen houdt. Het maakt niet uit of je als beginner je eerste penseelstreken zet of als meer ervaren schilder op zoek gaat naar de volgende stap in je ontwikkeling. Je programma is altijd ‘op maat’ en dus afgestemd op jouw wensen, leerdoelen en ambities. Heb je lessen met veel structuur en persoonlijke aanwijzingen nodig? Dan word je stap voor stap begeleid. Werk je juist liever zelfstandig? Dan krijg je alle ruimte om te experimenteren.

Het programma omvat vijf cursusdagen. Er is begeleiding van 9.30 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van de dinsdagmiddag. Een les begint altijd met een korte Power Point presentatie, waarin een schilderkunstig thema wordt belicht en stijlen en/of technieken worden besproken. Daarna ga je aan het werk, aan de hand van een duidelijke opdracht of naar eigen inzicht. Aan het eind van de ochtend, van 12.30 tot 13.00 uur, is er een gezamenlijke werkbespreking.

Atelier altijd open

Het ruime atelier van Choquenée is ingericht met grote werktafels, schildersezels voor algemeen gebruik en alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt. Het atelier is ook buiten de lesuren open en je kunt er dus altijd terecht.

Bij goed weer wordt er veel buiten gewerkt ‘en plein air’. Het mooie landschap rondom het huis en het schilderachtige boerenerf met zijn stallen, schuren, machines en grote en kleine dieren bieden volop aanknopingspunten voor je teken- en schilderwerk.

Meestal wordt er ’s avonds een korte film vertoond over kunstenaars en hun werkwijze of over een kunsthistorisch onderwerp. Op de leestafel vind je inspirerende boeken en tijdschriften over beeldende kunst en allerhande informatie over musea en actuele tentoonstellingen.

Feestelijke ‘vernissage’

Een La Touche week wordt altijd afgesloten met een expositie van het tot stand gekomen werk. Bij de feestelijke ‘vernissage’ in het atelier krijgen de schilders en hun werk nog even alle aandacht en dan heffen we samen het glas op de bereikte resultaten.