Home » Docent Ad van der Ven » Programma schilderweek

Programma schilderweek

Een La Touche schilderweek is een leuke uitdaging voor iedereen die van tekenen en schilderen houdt. Het maakt niet uit of je als beginner je eerste penseelstreken zet, of als ervaren schilder op zoek gaat naar de volgende stap in je ontwikkeling. Je programma is altijd ‘op maat’ en speciaal afgestemd op jouw leerdoelen, ambities en persoonlijke wensen. Wie een programma met structuur en persoonlijke aanwijzingen nodig heeft, krijgt een stap voor stap begeleiding. Maar werk je liever zelfstandig, dan krijg je daarvoor alle ruimte.

Het programma omvat vijf cursusdagen. Er is begeleiding van 9.30 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, behalve op dinsdagmiddag. De dag begint altijd met een korte Power Point presentatie, waarin een schilderkunstig thema wordt belicht, stijlen en technieken worden behandeld of het werk van bekende of minder bekende kunstenaars wordt besproken. Daarna wordt er individueel gewerkt aan de hand van een duidelijke opdracht of naar eigen inzicht. Dagelijks is er een gezamenlijke werkbespreking van 12.30 tot 13.00 uur.

Atelier altijd open

Het atelier is ingericht met grote werktafels, enkele schildersezels voor algemeen gebruik en alle noodzakelijke materialen en gereedschappen. Het is altijd open: wie buiten de lesuren wil werken, kan er terecht. Bij goed weer wordt er ook veel buiten gewerkt ‘en plein air’. Het mooie landschap rondom het huis en het schilderachtige boerenerf met stallen, schuren, machines en heel veel grote en kleine dieren bieden daarvoor volop aanknopingspunten.

Meestal wordt er ’s avonds een korte film vertoond over kunstenaars en hun werkwijze of over een kunsthistorisch onderwerp. Op de leestafel vind je inspirerende boeken en tijdschriften over oude en moderne beeldende kunst en allerhande informatie over musea en actuele tentoonstellingen.

Feestelijke ‘vernissage’

Een La Touche week wordt altijd afgesloten met een expositie van het tot stand gekomen werk. Bij de feestelijke ‘vernissage’ in het atelier heffen we samen het glas op de bereikte resultaten en krijgen de schilders en hun werk nog even alle aandacht.