Home » Gîtes de Choquenée

Gîtes de Choquenée

Bij deze ‘Relais de Poste’ werden in vroeger tijden de paarden gewisseld. Nu is het imposante gebouw een van alle moderne gemakken voorziene groepsaccommodatie. De oude pleisterplaats is tien jaar gelegden volledig gerenoveerd, zoveel mogelijk met behoud van de bijzondere sfeer.

Alles bij Gîtes de Choquenée is royaal bemeten en mooi en praktisch ingericht. Een grote hal in het hoofdgebouw Le Trianon leidt naar een ruim woongedeelte met op de verdiepingen tien mooie gastenkamers. Aan de achterzijde opent een glazen pui naar een groot terras met uitzicht op de bosrand. De uitbouw aan de voorkant, met de hoge ramen aan drie zijden, was vroeger het koetshuis. Deze grote, lichte ruimte gebruiken we tijdens de schilderweek als gezamenlijk atelier.

Het huis en het erf zijn goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Drempels ontbreken, het huis beschikt over een snelle lift naar de verdiepingen en een aantal kamers heeft aangepast sanitair.

Aan inspiratie geen gebrek

Het huis ligt vrij en biedt veel privacy, maar grenst aan het erf van een levendig boerenbedrijf. Op een steenworp afstand staan de stallen, schuren en bijgebouwen waar altijd wat te zien en te beleven is. In de weiden rondom het huis grazen koeien, kalfjes, paarden, ezels en geitjes en de kippen scharrelen ertussendoor. Aan inspiratie om te tekenen en schilderen is hier geen gebrek. De boer en boerin vinden het leuk als er op hun bedrijf geschilderd wordt en nodigen iedereen van harte uit om vrij rond te kijken om het boerenleven van dichtbij mee te maken.

Het landschap rond Gîtes de Choquenée is weids, groen en heuvelachtig, met veel afwisseling tussen bossen en velden. Behalve schilderen kun je hier ook heerlijk wandelen. Vergeet dus je wandelschoenen niet. Hier ervaar je de rust en de mooie natuur van de Belgische Ardennen. Dicht bij huis, maar toch helemaal ‘buitenland’.

Het dichtstbijzijnde stadje is het charmante Ciney. Met de auto ben je er binnen tien minuten. De bekende stad Dinant is ook vlakbij en ligt op ongeveer tien kilometer afstand.