Home » Gîtes de Choquenée

Gîtes de Choquenée

Bij deze ‘Relais de Poste’ werden in vroeger tijden de paarden gewisseld. Nu is dit imposante gebouw een van alle gemakken voorziene groepsaccommodatie. Deze oude pleisterplaats is tien jaar geleden helemaal gerenoveerd en aan de moderne eisen aangepast, met behoud van de bijzondere sfeer.

Bij Gîtes de Choquenée is alles royaal bemeten. De brede hal leidt naar een ruim en praktisch ingericht woongedeelte. Aan de achterzijde opent een glazen pui naar een groot, uitnodigend terras met uitzicht op de bosrand. De comfortabele gastenkamers, allemaal met een eigen badkamer, bevinden zich op de verdiepingen en zijn, behalve met de trap, ook met een grote, snelle lift te bereiken. De uitbouw aan de voorkant, met hoge ramen aan drie zijden, was vroeger het koetshuis en is nu ons grote, lichte atelier.

Alles in en rond het huis is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers: drempels ontbreken en een deel van de kamers heeft aangepast sanitair.

Aan inspiratie geen gebrek

Het huis ligt vrij en biedt veel privacy, maar grenst aan het erf van een levendig boerenbedrijf. Op een steenworp afstand staan de stallen en boerenschuren waar altijd wat te zien en te beleven is. In de weiden rondom het huis grazen koeien, kalfjes, paarden, ezels en geitjes en de kippen scharrelen ertussendoor. Aan inspiratie dus geen gebrek. De boer en boerin vinden het leuk als er overal op hun boerderij getekend en geschilderd wordt en nodigen iedereen van harte uit om vrij rond te lopen en het boerenleven van dichtbij mee te maken.

Het landschap rond Gîtes de Choquenée is weids, groen en heuvelachtig, met veel afwisseling tussen bossen en velden. Behalve schilderen kun je hier ook heerlijk wandelen; vergeet dus je wandelschoenen niet. Hier ervaar je de rust en de mooie natuur van de Belgische Ardennen. Dicht bij huis, maar toch helemaal ‘buitenland’.

Het dichtstbijzijnde stadje is het charmante Ciney. Met de auto ben je er binnen tien minuten. De bekende stad Dinant is ook vlakbij en ligt op ongeveer tien kilometer afstand.