Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ad en Adrie van der Ven, al ruim vijfenveertig jaar samen. Ooit begonnen we allebei met een opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Ad maakte van de beeldende kunst zijn beroep, maar ik (Adrie) sloeg een andere richting in en werkte jarenlang als freelance schrijver en journalist voor kranten en tijdschriften. Daarna werd ik beleidsadviseur voor de gemeente Dordrecht en inmiddels ben ik vrij om te doen wat ik zelf leuk en belangrijk vind.

Zo begon La Touche

Toen onze drie kinderen het huis uit waren, ontstond het idee om samen schilderweken te gaan organiseren in het buitenland. Frankrijk was favoriet, maar het vinden van een geschikte accommodatie bleek niet eenvoudig. We stelden dan ook hoge eisen: een schilderachtige plek, voldoende ruimte en comfort, een goed geoutilleerde keuken en natuurlijk ook een groot atelier. Liefst vrij gelegen, maar wel in de buurt van de bewoonde wereld. Ja, waar vind je dat?

Goede vrienden kochten een verwaarloosd kasteeltje in de Franse Morvan. Er moest veel geruimd en verbouwd worden, maar het was een ideale plek. Daar, op Chateau de Salorges, begonnen we in de zomer van 2007 met de La Touche schildergroepen. In de jaren erna keerden we regelmatig naar die mooie streek terug, maar vonden ook onderdak in de Provence, de Vogezen en de Charente Maritieme. En we ontdekten, dichter bij huis, ook fijne accommodaties in de Belgische Ardennen.

Met aandacht en veel plezier

Inmiddels doen we het wat rustiger aan en beperken we ons tot een paar weken in België.  Maar nog steeds organiseren we onze schilderweken met aandacht en veel plezier. De taakverdeling is helder: Ad is verantwoordelijk voor het lesprogramma, de begeleiding en het artistieke niveau en ik zorg er, als gastvrouw en ‘chef de cuisine’ voor dat alles op rolletjes loopt.

Zo’n schilderweek brengt veel werk met zich mee. Maar ook heel veel voldoening voor ons en onze gasten. En daar gaat het om!