Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ad en Adrie van der Ven, al ruim vijfenveertig jaar samen. Ooit begonnen we tegelijk met een opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Ad maakte van de beeldende kunst zijn beroep, maar ik (Adrie) sloeg een andere richting in en werkte jarenlang als freelance schrijver en journalist voor kranten en tijdschriftenen daarna als beleidsadviseur voor de gemeente Dordrecht  Inmiddels ben ik vrij om te doen wat ik leuk en belangrijk vind.

Toen onze drie kinderen het huis uit waren, ontstond het idee om samen schilderweken te gaan organiseren in het buitenland. Frankrijk was favoriet, maar het vinden van een geschikte accommodatie bleek niet eenvoudig. We stelden dan ook hoge eisen: een schilderachtige plek, voldoende ruimte en comfort, een goed geoutilleerde keuken en natuurlijk ook een groot atelier. Liefst vrij gelegen, maar wel in de buurt van de bewoonde wereld. Ja, waar vind je dat?

Zo begon La Touche

Goede vrienden kochten een verwaarloosd kasteeltje in de Franse Morvan. Er moest veel geruimd en verbouwd worden, maar het was een ideale plek. Daar, op Chateau de Salorges, begonnen we in de zomer van 2007 met de La Touche schildergroepen. In de jaren erna keerden we regelmatig naar die mooie streek terug, maar vonden ook onderdak in de Provence, de Vogezen en de Charente Maritieme. En we ontdekten, dichter bij huis, ook mooie accommodaties in de Belgische Ardennen.

Met zorg, aandacht en veel plezier

Inmiddels doen we het wat rustiger aan en blijven we ook dichter bij huis. Maar nog steeds organiseren we ieder jaar onze schilderweken met zorg, aandacht en veel plezier! De taakverdeling is helder: Ad is verantwoordelijk voor het lesprogramma, de begeleiding en het artistieke niveau en als gastvrouw en ‘chef de cuisine’ zorg ik ervoor dat alles op rolletjes loopt en er iedere dag goede maaltijden op tafel komen.

Zo’n schilderweek brengt veel werk met zich mee. Maar ook veel voldoening voor ons en voor onze gasten. En daar gaat het om!