Home » Docent Ad van der Ven » Stijl, techniek en materialen

Stijl, techniek en materialen

In het lesprogramma staat werken met acrylverf centraal. Acrylverf is bij uitstek geschikt voor studiedoeleinden: het mengt goed, droogt snel en ook onervaren schilders kunnen er snel mee aan de slag. Daarbij is het relatief goedkoop. Maar als je liever olieverf, aquarelverf of pastelkrijt gebruikt, dan kan dat. Want jij bepaalt welk materiaal het best bij je past.

Ook de stijl waarin je werkt – figuratief, abstract, impressionistisch, expressief – kies je zelf. Evenals je onderwerp en de techniek waarin je het uitvoert. Veel schilders kiezen het landschap of iets uit de omgeving als inspiratiebron, maar je kunt ook putten uit je fantasie. Misschien wil je liever alleen tekenen, of een collagetechniek uitproberen. Allemaal prima, de keus is aan jou. En wat je ook kiest, je krijgt er altijd passende aanwijzingen bij.

Schildersuitrusting

Je schildersuitrusting breng je zelf mee: verf in de basiskleuren, penselen, paletmessen en overige gereedschappen. Met natuurlijk ook acrylpapier en schildersdoeken in meerdere maten. Materialen als houtskool, krijt, inkt en schetspapier zijn bij de cursusprijs inbegrepen en altijd in ruime mate in het atelier voorhanden.

Ruim voor de start van de schilderweek ontvangen deelnemers een checklist van aanbevolen materialen.

Heb je nog geen schildersuitrusting en zie je er tegenop om alles meteen zelf aan te schaffen? Je kunt ook gebruik maken van de materialenservice