Home » Docent Ad van der Ven » Stijl, techniek en materialen

Stijl, techniek en materialen

In het programma staat werken met acrylverf centraal. Acryl is bij uitstek geschikt voor studiedoeleinden: het mengt goed en droogt snel, Ook onervaren schilders kunnen er snel mee aan de slag. Daarbij is het relatief goedkoop. Maar als je liever olieverf, aquarelverf of pastelkrijt gebruikt, dan kan dat ook. Want jij bepaalt welk materiaal het best bij je past.

Ook de stijl van je werk – figuratief, abstract, impressionistisch, expressief – kies je zelf, evenals de techniek waarin je het uitvoert. Veel schilders kiezen het landschap of iets uit de omgeving als inspiratiebron, maar je kunt ook putten uit je fantasie. Misschien wil je liever alleen tekenen, of een collagetechniek uitproberen. Allemaal prima, en je krijgt er altijd passende aanwijzingen bij.

Schildersuitrusting

Je schildersuitrusting – verf in de basiskleuren, penselen, paletmessen en overige gereedschappen – breng je zelf mee. En natuurlijk ook acrylpapier en doeken in meerdere maten.

Materialen als houtskool, krijt, inkt en schetspapier zijn bij de cursusprijs inbegrepen; ze zijn altijd in ruime mate in het atelier voorhanden.

Ruim voor de start van de schilderweek ontvangen de deelnemers een uitgebreide checklist van aanbevolen materialen.

Heb je nog geen schildersuitrusting en zie je er tegenop om alles meteen zelf aan te schaffen? Je kunt ook gebruik maken van onze materialenservice